maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kimalteiset sytykeruusut

Viime viikolla oli työpaikalla taas kynttiläkurssi. Teimme keväisiä kynttilöitä sekä sytykeruusuja. Kokeilimme laittaa ruusuihin viimeisen kastelukerran jälkeen kimalteita ja tällaisia niistä tuli!
 
Kimalteita oli monenvärisiä. Kokeilin niitä kaikkia ruusuihin. Näitä ei varmaankaan malta polttaa saunanuunissa. :)

 

Illan aikana tuli kokeiltua myös toisenlaisten sytykkeiden tekemistä Alla olevat pötköt on taiteltu vessapaperirullasta ja sisälle on tungettu vessapaperirullaa ja kananmunakennoa. Ylemmät pikkupötköt on pätkitty tuorekelmurullan pahvirullasta, ja sisälle on tungettu kananmunakennoa. Työkaveri sanoi, että ne muistuttavat dynamiittipötköjä.. :D Yhteistä näille kokeiluille on se, että niistä tuli valtavan rumia. Onneksi kimalteet tuovat hieman loistoa niihin. Toisaalta on hyvä, että nämä rullat malttaa heittää sinne saunauuniin! :D

 
Kynttilöitäkin tuli tehtyä, tällä kertaa keväisissä sävyissä.
 

 
Muitakin käsitöitä on valmistunut. Lauantaina olin vanhan opiskelukaverini vauvajuhlissa ja hänelle tuli tehtyä tällainen vauvanvaatesetti.
 

Lisäksi kaapin perältä löytyi keskeneräinen nallekortin, jonka voi kehystää tauluksi. Pistelin sen valmiiksi ja tein siitä väliaikaisen kortin. Oli hauskaa kuulla, että tuleva äiti oli ostanut vauvanhuoneeseen nalleverhot. Nyt ne saavat kaverin nalletaulusta. :)


 
Sitten hieman koiramaisia juttuja. Kultamussukalla todettiin kuukausi sitten paha nivelrikko lonkissa. Sitä ei voi parantaa, mutta kipuja voidaan hoitaa. Lisäksi Kultamussukka sai dieettiruokaa ja muita ohjeita voinnin parantamiseksi. Lääkitys on auttanut ja Kultamussukka voi paremmin. Se jaksaa selvästi enemmän ja on kärsivällisempi Pikkusiskolle. Ja me luulimme, että neiti on vain väsynyt, mutta kivuistahan se äreys on johtunut... Onneksi lääkitykset ja muut nivelrikkohoidot ovat nykyisin tehokkaita.
 

Pikkusisko on yhtä pöllö kuin aiemmin. Neiti ei taida koskaan aikuistua... Nyt neidillä ovat käynnissä juoksut ja poikia pitää vältellä. Voi tätä koiranomistajan elämää.... :)


2 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Kauniita ruusuja ja ainakaan minä en noita raaskisi polttaa! Ihan hyvä tehdäkin hieman rumempia poltettaviksi. Suloiset vermeet vauvalle ja korttikin on niin söpö. Rapsutuksia Kultamussukalle ja Pikkusiskolle myös. Onneksi on koirillekin hhyviä kipulääkkeitä ja kaikkea muutakin.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos! Luulen ettei anoppikaan malta polttaa kimalleruusuja (ne menevät hänelle lahjaksi). Pitäisi varmaankin tehdä lisää noita dynamiitteja, mutta täytyy testata niiden syttymisominaisuudet ensin.

Vien rapsutukset perille koirille. Tänä aamuna ne inhosivat yli kaiken loskassa kävelyä... :D