maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kotikosmetiikkaa

Viime viikolla työpaikan käsityökerho järjesti kotikosmetiikkaillan. Tämä laji oli täysin uusi meille kaikille. Joten illan teema toteutettiin tyylillä "mennään askarteluhuoneelle ja kokeillaan, mitä saadaan aikaiseksi". Se on yleensä aika tehokas menetelmä... Tarkoituksena oli kokeilla suklaahuulirasvan, perusihovoiteen ja suklaisten hierontakakkusten tekemistä. Suurin osa tarvikkeista ostettiin netistä Pienestä tuoksukaupasta ja suklaa Ekolosta. Pienestä tuoksukaupasta saatiin näin nättejä purkkejakin. :)
 
 
 
Perusihovoiteeseen käytettiin mehiläisvahaa, oliiviöljyä ja tuoksutippoja. Siitä tuli onnistunut, se pehmentää ihoa kovasti. Suklaahuulirasva sen sijaan oli mielenkiintoisempi tapaus. Se osoittautui kovaksi ennen kuin massa alkaa sulaa huulilla pehmeämmäksi. Oma urheilulajinsa oli myös massan onnistunut kaataminen huulirasvarasioihin! 
 

Hierontakakkusten ainesosina olivat raakasuklaan ja oliiviöljyn lisäksi kaakaovoi. Sulatettu massa kaadettiin Ikeasta haettuihin jääpalamuotteihin. Massan jähmettyminen kesti yli yön, mutta aika veikeitä niistä tuli. En ole ehtinyt vielä testaamaan niitä, mutta suklainen tuoksu on aivan ihana!


Rasioita koristeltiin myös ihanilla perhostarroilla!
 

Odotusaikoina tuli näperrettyä taas sytykeruusuja. Nämä dippaillaan parafiiniin ylihuomenna, kun menemme taas askarteluhuoneelle tekemään kynttilöitä. Saapa nähdä, millaisia ruusuja tulee tällaisesta väriyhdistelmästä. :)
2 kommenttia:

Päivityksiä kirjoitti...

"Pehmentää ihoa kovasti" :D On se hyvä ettei susta tullut kempparimyyjää...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Heh, näin on. Mainostoimiston copywriterinakin olisin varmasti aivan onneton tapaus... :D