maanantai 28. maaliskuuta 2016

Virkattua nykytaidetta

Kävin eilen pääsiäissunnuntaina katsomassa Kiasmassa nykytaidetta. Museoon minut veti erityisesti Ernesto Neton näyttely, jota monet ovat kehuneet. Taiteilija haluaa tarjota taiteensa kautta hetken helpotuksen arkielämän kiireistä, rauhoittaa mieltä ja virittää eri aisteja. Hän on tehnyt yhteistyötä eteläamerikkalaisen huni kui -kansan kanssa.

Neton näyttely oli hyvin erikoinen kokemus. Yleensä en kauheasti innostu nykytaiteesta, mutta Netolla oli paljon hyvin toteutettuja ideoita näyttelyssään. Yksi teoksista oli tehty siemenistä, ja lopputulos oli aika mielenkiintoinen.  

 


Yhdessä huoneessa oli matonkuteista virkattu lepotuoli (?), jossa oli mielenkiintoista käydä makaamassa... enpä ole aikaisemmin tullutkaan maanneeksi taidemuseossa! :)

5. kerroksen saliin oli rakennettu kaksi majaa sekä muita paikkoja rentoutumiseen. Näihin taiteilija oli käyttänyt mallina Amazonasin huni kui -kansan majoja. Näissäkin oli käytetty virkattuja matonkuteita. Aikamoisesti on saanut taiteilija (ja avustajat) virkkailla ennen kuin tämä maja saatiin aikaiseksi.


Maja oli sisältä hyvin kotoisa. Täälläkin tuli makailtua ja tuijotettua kattoon. Tunnelma oli erittäin rentouttava.


 
Pienessä majassa ei tullut loikoiltua, koska se oli koko ajan varattuna. Höh. Tällaisen pystyisi tosin virkkaamaan itse vaikkapa kesämökille. :)
 
 
Salissa oli myös virkattu elämänpuu.
 
 
Viimeisessä salissa oli tällainen teos ja sanoma. Nämäkin kirjaimet oli virkattu matonkuteesta.
 


 
Neton näyttely oli virkistävän erilainen taidenäyttely. Tykkäsin kovasti. Menkää tekin käymään siellä!
 


Ei kommentteja: