maanantai 28. maaliskuuta 2016

Virkattua nykytaidetta

Kävin eilen pääsiäissunnuntaina katsomassa Kiasmassa nykytaidetta. Museoon minut veti erityisesti Ernesto Neton näyttely, jota monet ovat kehuneet. Taiteilija haluaa tarjota taiteensa kautta hetken helpotuksen arkielämän kiireistä, rauhoittaa mieltä ja virittää eri aisteja. Hän on tehnyt yhteistyötä eteläamerikkalaisen huni kui -kansan kanssa.

Neton näyttely oli hyvin erikoinen kokemus. Yleensä en kauheasti innostu nykytaiteesta, mutta Netolla oli paljon hyvin toteutettuja ideoita näyttelyssään. Yksi teoksista oli tehty siemenistä, ja lopputulos oli aika mielenkiintoinen.  

 


Yhdessä huoneessa oli matonkuteista virkattu lepotuoli (?), jossa oli mielenkiintoista käydä makaamassa... enpä ole aikaisemmin tullutkaan maanneeksi taidemuseossa! :)

5. kerroksen saliin oli rakennettu kaksi majaa sekä muita paikkoja rentoutumiseen. Näihin taiteilija oli käyttänyt mallina Amazonasin huni kui -kansan majoja. Näissäkin oli käytetty virkattuja matonkuteita. Aikamoisesti on saanut taiteilija (ja avustajat) virkkailla ennen kuin tämä maja saatiin aikaiseksi.


Maja oli sisältä hyvin kotoisa. Täälläkin tuli makailtua ja tuijotettua kattoon. Tunnelma oli erittäin rentouttava.


 
Pienessä majassa ei tullut loikoiltua, koska se oli koko ajan varattuna. Höh. Tällaisen pystyisi tosin virkkaamaan itse vaikkapa kesämökille. :)
 
 
Salissa oli myös virkattu elämänpuu.
 
 
Viimeisessä salissa oli tällainen teos ja sanoma. Nämäkin kirjaimet oli virkattu matonkuteesta.
 


 
Neton näyttely oli virkistävän erilainen taidenäyttely. Tykkäsin kovasti. Menkää tekin käymään siellä!
 


torstai 24. maaliskuuta 2016

Kevätkynttilöitä

Päivittelen tätä blogia pitkästä aikaa. Kevään kunniaksi on tullut tehtyä kynttilöitä. Työpaikan käsityökerhossa vedetään edelleen kynttiläntekokursseja. Tässä muutamia maitopurkkeihin ja jugurttipurkkeihin valettuja kevätkynttilöitä. Näitä on aina hauskaa tehdä. :)

Täysin uusi laji oli mehiläisvahalevyistä tehdyt kynttilät. Niiden tekeminen oli yllättävän helppoa ja hauskaa. Niitä tuli tehtyä iso kasa, mutta ehdin antaa niitä saman tien ystäville ja kavereille lahjaksi. Nyt pääsiäisenä pitää kokeilla, miten ne palavat.Monet teistä ovat varmasti ihmetelleet, onko kaikki hyvin, koska minusta ei ole kuulunut mitään. Kaikki on hyvin, elämä on ollut vain kovin kiireistä. Tein syksyllä opintoihini liittyvän opinnäytetyön, joka vei lähes kaiken vapaa-aikani ja energiani. Työn ohessa opiskeluni päättyivät muutama viikko sitten ja valmistuin lopulta IT-tradenomiksi. Kolme ja puoli vuotta siinä kului ja nyt minulla on siis uusi ammatti. :)

Uusia käsityöprojekteja on nyt käynnissä ja niistä olisi kerrottavaa. Mietin jo talvella, lopettaisinko tämän blogin, koska aikaa bloggaamiselle on niin vähän, mutta ehkäpä tämä harrastus virkistyy kevätauringon myötä. :)

Ihanaa pääsiäistä! :)