lauantai 7. tammikuuta 2017

Virkattuja installaatioita

Eilen tuli tutustuttua mielenkiintoiseen taidenäyttelyyn! Keravan taidekeskus Sinkka esittelee tällä hetkellä tekstiilitaidetta näyttelyssä Näkyväksi neulottu. Näyttelyssä on esillä tekstiilitaidetta laidasta laitaan ja siinä oli paljon oivaltamisen riemua. Monet töistä oli tehty virkkaamalla, joten näyttelyä voisi sanoa virkkaamisen ilosanomaksi. 

Oma lempparini on tämä virkattu poliisiauto, jonka olen nähnyt aiemmin Kiasmassa. On se vaan upea! 


Ensin ihmettelin, kuka istuu pöydän ääressä, mutta aika nopeasti tajusi, että herrakin on virkattu... Todella elävän oloinen taideteos.

Toiset teoksista olivat suorastaan henkeäsalpaavan kauniita, kuten nämä katossa roikkuvat kauniit virkkauselementit.Omituisen puolelle menivät nämä virkkausteokset, joissa meteriaalina oli käytetty leipäpusseja ja muita kotitalousroskia. Taiteilija saa tosin hatunnoston teknisestä taitamisesta, sillä virkkaus oli tehty erittäin pienellä koukulla. 


Vaikuttava teos oli tämä useiden metrien korkuinen kudottu teos, jossa materiaalina oli käytetty vanhoja tekstiileitä. Kuva esittää taiteilijan omaa isoäitiä. Todella hienosti toteutettu teos!

Näyttelyn erikoisimpia töitä oli myös tämä installaatio, jossa samasta valokuvasta oli tehty versioita eri tekniikoilla, kuten maalaamalla, kirjomalla, huovuttamalla, applikoimalla...

 Lisäksi kuva oli myös neulottu puseron etukappaleeseen.

Näyttelyssä oli myös monia muita töitä. Kannattaa mennä katsomaan! 


Ei kommentteja: