perjantai 13. lokakuuta 2017

Virkattu matto vanhoista vaatteista

Kesälomalla otin työn alle projektin, jota varten oli kerääntynyt aika paljon materiaalia vaatehuoneeseen. Vaatekaappia siivotessani omaatuntoani kolkutti, kun iso kasa kauniin värisiä t-paitoja ja pyjamia oli siirtymässä roskikseen. Loppuun asti käytettyjä vaatteita ei kehtaa laittaa mihinkään keräykseen. Mietin kaiholla aikaa, kun lapsuudenkodissani kaikki vanhat vaatteet saivat uuden elämän räsymattona, mutta kangaspuita ei enää ole käytössä. Sitten sain uuden idean - mitäpä jos virkkaisi vanhoista trikoovaatteista maton.
 
Eikun tuumasta toimeen. Aurinkoisella säällä oli mukavaa istua takapihalla saksien ja värikkään vaatemytyn kanssa. Vaatekasseja ja kudekeriä kertyi lopulta aika paljon.
 

 
Virkkaaminen oli tosi mukavaa hommaa ja lopputulos näkyy tässä. Käytin numero 9:n koukkua, jolla tuli valmista aika nopeasti. Mitään valmista mallia minulla ei ollut tähän mattoon. Virkkasin ensin sopivan määrän ketjusilmukoita, minkä jälkeen aloin virkata kiinteitä silmukoita ympäri. Kulmakohdassa virkkasin 3 ks yhteen kjs:aan. Matosta tuli hauska ja värikäs, se piristää kivasti arkisia aamuja, jotka alkavat olla jälleen aika pimeitä.


En ole päivitellyt pitkään aikaan mitään tänne blogiin. Elämässä on ollut kaikenlaista menoa, mutta käsityöt ovat pysyneet mukana kaikesta huolimatta. Myös Kultamussukka ja Pikkusisko voivat hyvin. Kultamussukka täytti kesäkuussa jo 10 vuotta! Ihmettelen vieläkin, missä välissä pienestä koiranpennusta tuli mummelikoira. :) Pikkusiskokin on jo 6-vuotias.Ei kommentteja: